Krémová polévka ze sušených hříbků
Ingredience
Česnek |
30 g |
Cibule |
100 g |
Créme fraiche |
50 g |
Divoké koření celé |
1 kávová lžička |
Hříbky sušené |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 145 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a bobkový list. Necháme vařit alespoň 2 hodiny.
- Potom zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Necháme dalších 25 minut provařit. Nakonec polévku zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a creme fraîche a ještě přecedíme.