Krémová polévka ze sušených hříbků

Ingredience


Česnek 30 g
Cibule 100 g
Créme fraiche 50 g
Divoké koření celé 1 kávová lžička
Hříbky sušené 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 300 ml
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a bobkový list. Necháme vařit alespoň 2 hodiny.
  2. Potom zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Necháme dalších 25 minut provařit. Nakonec polévku zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a creme fraîche a ještě přecedíme.