Nejlepší banánová bábovka
Ingredience
Banány |
3 ks |
Cukr krupice |
200 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka polohrubá |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
100 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2.5 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce a rozmačkané banány s vodou. Dobře promícháme a vsypeme mouku, v které jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 40 – 45 minut.
- Upečenou bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.