Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka - obrázek

Ingredience


Banány 3 ks
Cukr krupice 200 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 150 g
Mouka polohrubá 300 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 100 ml
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 2.5 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce a rozmačkané banány s vodou. Dobře promícháme a vsypeme mouku, v které jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 40 – 45 minut.
  3. Upečenou bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.