Pesto z pistácií

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Limetková šťáva 0.5 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 130 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel hladkolistá 1 polévková lžíce
Pistácie 80 g
Rajčata 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Rajčata sušená Bio 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si namočíme na 1-2 hodiny do studené vody sušená rajčata. Omyjeme bazalkové a petrželové lístky a necháme je osušit. Oloupané stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Zralé velké rajče oloupeme, rozkrojíme, semínka vydlabeme lžičkou a dužinu pokrájíme na kostičky. Sušená namočená rajčata pokrájíme na proužky.
  2. V mixéru nejdříve najemno rozmixujeme pistácie s česnekem, postupně budeme do mixéru přidávat kousky čersvého rajčete, pak sušené rajče, poté bylinky, podle chuti sůl a pepř. Mezitím ještě postupně do mixéru přiléváme olej (100ml). Mixujeme do doby, až pesto bude jemné koncistence. Nakonec ho dochutíme limetkovou šťávou.
  3. Hotové pesto si dáme do sklenice, zalijeme ještě olejem (asi 30ml), sklenici uzavřeme a odložíme do chladničky.