Pesto z pistácií
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Limetková šťáva |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
130 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce |
Pistácie |
80 g |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Rajčata sušená Bio |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nejdříve si namočíme na 1-2 hodiny do studené vody sušená rajčata. Omyjeme bazalkové a petrželové lístky a necháme je osušit. Oloupané stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Zralé velké rajče oloupeme, rozkrojíme, semínka vydlabeme lžičkou a dužinu pokrájíme na kostičky. Sušená namočená rajčata pokrájíme na proužky.
- V mixéru nejdříve najemno rozmixujeme pistácie s česnekem, postupně budeme do mixéru přidávat kousky čersvého rajčete, pak sušené rajče, poté bylinky, podle chuti sůl a pepř. Mezitím ještě postupně do mixéru přiléváme olej (100ml). Mixujeme do doby, až pesto bude jemné koncistence. Nakonec ho dochutíme limetkovou šťávou.
- Hotové pesto si dáme do sklenice, zalijeme ještě olejem (asi 30ml), sklenici uzavřeme a odložíme do chladničky.