Smažené plátky lilku
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Lilek |
500 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý lilek podélně nakrájíme na plátky silné asi 0,5cm. Plátky osolíme, naskládáme na sebe na talíř a necháme asi 30 minut stát. Potom plátky osušíme.
- V pánvi na rozehřátém oleji postupně plátky smažíme po obou stranách. Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
- V pánvi nakonec osmažíme nadrobno nakrájený česnek.
- Osmažené plátky lilku vrátíme do pánve, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a přidáme lístky bazalky. Pod pokličkou necháme vychladnout.