Smažené plátky lilku

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Lilek 500 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý lilek podélně nakrájíme na plátky silné asi 0,5cm. Plátky osolíme, naskládáme na sebe na talíř a necháme asi 30 minut stát. Potom plátky osušíme.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji postupně plátky smažíme po obou stranách. Po usmažení je necháme okapat na papírové utěrce.
  3. V pánvi nakonec osmažíme nadrobno nakrájený česnek.
  4. Osmažené plátky lilku vrátíme do pánve, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a přidáme lístky bazalky. Pod pokličkou necháme vychladnout.