Nejlepší bramboráky

Nejlepší bramboráky - obrázek

Ingredience


Brambory 8 ks
Česnek 8 stroužek
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Mléko polotučné 80 ml
Mouka polohrubá 80 g
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nastrouháme najemno, scedíme a dáme do mísy. Česnek utřeme se solí.
  2. K bramborám přidáme česnek, koření, rozšlehané vejce, mouku a tolik mléka, aby bylo těsto středně husté.
  3. Na troše rozpáleného oleje smažíme tenčí placičky, které odkládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.