Nejlepší bramboráky
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Česnek |
8 stroužek |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
80 ml |
Mouka polohrubá |
80 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory nastrouháme najemno, scedíme a dáme do mísy. Česnek utřeme se solí.
- K bramborám přidáme česnek, koření, rozšlehané vejce, mouku a tolik mléka, aby bylo těsto středně husté.
- Na troše rozpáleného oleje smažíme tenčí placičky, které odkládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk.