Nejlepší čína z vepřového masa
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Koření Čína |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
1 kg |
Voda pitná |
800 ml |
Zeleninová směs čínská - mražená |
350 g |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
80 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté maso nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme maso a restujeme. Poté přidáme koření, sůl a zarestujeme. Podlijeme vodou a dusíme, až je maso téměř měkké. Mraženou zeleninu propláchneme studenou vodou, necháme okapat a přidáme k masu. Dusíme, dokud maso nezměkne. Na závěr ve vodě rozmícháme solamyl, vlijeme ke směsi a 2 – 3 minuty provaříme za stálého míchání.