Višně s pohankou a čokoládovým krémem
Ingredience
Konopné semeno Bio |
2 polévková lžíce |
Pohanka |
60 g |
sirup agávový |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
600 ml |
Banány |
1 ks |
Broskve |
1 ks |
Datle |
100 g |
Javorový sirup |
1 kávová lžička |
Karob |
2 polévková lžíce |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Pohanku namočíme přes noc do studené vody v poměru 1:2. Druhý den pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Poté ji v misce promícháme se sirupem, konopnými semínky a necháme chvíli odstát. Omyté a osušené višně si odložíme do druhé misky.
- Připravíme si čokoládový krém z karobu: omytou broskev oloupeme, přepůlíme a pokrájíme na kousky. Datle bez pecek rozkrájíme a spolu s broskví a pokrájeným banánem dáme do mixéru. Přidáme k nim carobový prášek, vyškrabaná zrníčka z vanilkového lusku, sirup a vodu. Vše rozmixujeme na hladký hustý čokoládový krém.
- Do vysokého poháru postupně navrstvíme: 1/3 višní, 1/2 krému, 2/3 pohanky s konopnými semínky, 2/3 višní, 2/2 čokoládového krému, nakonec zbytek višní, které posypeme zbytkem pohanky. Dobrou chuť.