Višně s pohankou a čokoládovým krémem

Ingredience


Konopné semeno Bio 2 polévková lžíce
Pohanka 60 g
sirup agávový 1 polévková lžíce
Voda pitná 600 ml
Banány 1 ks
Broskve 1 ks
Datle 100 g
Javorový sirup 1 kávová lžička
Karob 2 polévková lžíce
Vanilkový lusk 1 ks
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku namočíme přes noc do studené vody v poměru 1:2. Druhý den pohanku v sítu promyjeme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Poté ji v misce promícháme se sirupem, konopnými semínky a necháme chvíli odstát. Omyté a osušené višně si odložíme do druhé misky.
  2. Připravíme si čokoládový krém z karobu: omytou broskev oloupeme, přepůlíme a pokrájíme na kousky. Datle bez pecek rozkrájíme a spolu s broskví a pokrájeným banánem dáme do mixéru. Přidáme k nim carobový prášek, vyškrabaná zrníčka z vanilkového lusku, sirup a vodu. Vše rozmixujeme na hladký hustý čokoládový krém.
  3. Do vysokého poháru postupně navrstvíme: 1/3 višní, 1/2 krému, 2/3 pohanky s konopnými semínky, 2/3 višní, 2/2 čokoládového krému, nakonec zbytek višní, které posypeme zbytkem pohanky. Dobrou chuť.