Nejlepší drožďová polévka

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Droždí 42 g
Karotka 2 ks
Kedlubna 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Muškátový oříšek 3 špetka
Ředkvička 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Tymián čerstvý 1 ks
Vývar zeleninový 1 l
Créme fraiche 100 g
Pažitka 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné hranolky a osmažíme na másle, poté vmícháme rozdrobené droždí a necháme lehce osmahnout. Když se droždí rozpustí, vsypeme mouku, chvilku smažíme, poté zašleháme zeleninový vývar, přihodíme jednu snítku čerstvého tymiánu a na mírném plameni vaříme zhruba 15 – 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu, strouhaný muškátový oříšek a sůl.
  2. Jemně pokrájenou pažitku promícháme s crème fraîche a vkládáme lžíci do každého talíře polévky.