Nejlepší drožďová polévka
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Droždí |
42 g |
Karotka |
2 ks |
Kedlubna |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
3 špetka |
Ředkvička |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Vývar zeleninový |
1 l |
Créme fraiche |
100 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné hranolky a osmažíme na másle, poté vmícháme rozdrobené droždí a necháme lehce osmahnout. Když se droždí rozpustí, vsypeme mouku, chvilku smažíme, poté zašleháme zeleninový vývar, přihodíme jednu snítku čerstvého tymiánu a na mírném plameni vaříme zhruba 15 – 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu, strouhaný muškátový oříšek a sůl.
- Jemně pokrájenou pažitku promícháme s crème fraîche a vkládáme lžíci do každého talíře polévky.