Mořské řasy Nori s ořecho-křenovou pomazánkou
Ingredience
Křen |
2 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
1 kávová lžička |
Mandle |
70 g |
Ořechy Kešu |
50 g |
Pepř cayenský |
2 špetka |
Rajčata sušená Bio |
1 ks |
Sůl mořská |
2 špetka |
Voda pitná |
30 ml |
Cuketa |
1 ks |
Mangold |
70 g |
Mungo klíčky |
40 g |
Paprika červená |
1 ks |
Řasa Nori |
2 ks |
Špalda zelená |
100 g |
Řeřicha |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kešu oříšky a mandle namočíme večer do studené vody. Druhý den ořechy s mandlemi promyjeme v sítu pod studenou vodou, pokrájíme je a dáme do mixéru.
- Sušené rajče nakrájíme na kousky. Oloupeme, omyjeme kousek křenu, nastrouháme ho a dáme do mixéru společně s rajčetem. Ještě směs dochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou, vodu a vše rozmixujeme na hustý krém.
- Omyjeme si 2 čerstvé listy mladého mangoldu (asi70g), z kterých odkrojíme stonky. Červenou papriku kápii omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme zrníčka i bílá žebra, pak kápii nakrájíme podélně na širší proužky. Malou mladou cuketku omyjeme a nakrájíme ji podélně na velmi tenké plátky.
- Na bambusovou rohožku rozprostřeme 2 listy mořských řas Nori. Na ně položíme listy mangoldu tak, že okraje listů Nori budou splývat s okrajemi mangoldu. Na mangold poklademe po celé délce proužky papriky. Na papriku položíme plátky z cuketky. Na cuketku rozetřeme krém z oříšků, na něj rozložíme zelenou naklíčenou špaldu a klíčky munga.
- Každý list Nori s náplní zabalíme pevně do tvaru závitku. Závitky ostrým nožem nakrájíme na stejně široké špalíčky. Poklademe je na talíře, posypeme je řeřichou a servírujeme.