Nejlepší sekaná

Ingredience


Brambory 3 ks
Česnek 8 stroužek
Cibule 2 ks
Hořčice plnotučná 2 polévková lžíce
Majoránka 0.5 polévková lžíce
Maso mleté - mix 1 kg
Mléko polotučné 1 l
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Podravka 1.5 kávová lžička
Rohlíky bílé 4 ks
Strouhanka 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého pekáče vlijeme olej a 200 ml vody.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem tak, aby byly rohlíky ponořené, a necháme vsáknout.
  3. Ve velké míse mleté maso dobře promícháme se zbylým mlékem. K masu přidáme vymačkané rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, hrubě ustrouhané brambory, ochutíme Podravkou a kořením. Do masové hmoty přidáme tolik strouhanky, aby hmota byla dostatečně hustá.
  4. Mokrýma rukama tvarujeme šišky, dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut.
  5. Zhruba po 40 minutách sekanou potřeme hořčicí a dopečeme. V průběhu pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.