Nejlepší sekaná
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Česnek |
8 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
0.5 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
1 kg |
Mléko polotučné |
1 l |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Podravka |
1.5 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do velkého pekáče vlijeme olej a 200 ml vody.
- Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem tak, aby byly rohlíky ponořené, a necháme vsáknout.
- Ve velké míse mleté maso dobře promícháme se zbylým mlékem. K masu přidáme vymačkané rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, hrubě ustrouhané brambory, ochutíme Podravkou a kořením. Do masové hmoty přidáme tolik strouhanky, aby hmota byla dostatečně hustá.
- Mokrýma rukama tvarujeme šišky, dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut.
- Zhruba po 40 minutách sekanou potřeme hořčicí a dopečeme. V průběhu pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.