Nejlepší jogurtová bábovka

Ingredience


Banány 2 ks
Cukr krupice 90 g
Cukr vanilka 2 polévková lžíce
Jogurt bílý 400 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 140 g
Mouka špaldová 180 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 165 °C.
  2. Smícháme všechny sypké suroviny, kromě kakaa. Banány rozmačkáme v míse, přimícháme jogurty, olej, rozšlehaná vejce a na závěr dobře zamícháme sypkou směs.
  3. Polovinu těsta vlijeme do formy, v druhé polovině rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě pečeme zhruba 50 – 60 minut. Zda je bábovka upečená poznáme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená.
  4. Po upečení necháme bábovku ve formě zchladnout, pak vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
  5. Před podáváním bábovku posypeme cukrem.