Nejlepší jogurtová bábovka
Ingredience
Banány |
2 ks |
Cukr krupice |
90 g |
Cukr vanilka |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
400 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
140 g |
Mouka špaldová |
180 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 165 °C.
- Smícháme všechny sypké suroviny, kromě kakaa. Banány rozmačkáme v míse, přimícháme jogurty, olej, rozšlehaná vejce a na závěr dobře zamícháme sypkou směs.
- Polovinu těsta vlijeme do formy, v druhé polovině rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě pečeme zhruba 50 – 60 minut. Zda je bábovka upečená poznáme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená.
- Po upečení necháme bábovku ve formě zchladnout, pak vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
- Před podáváním bábovku posypeme cukrem.