Nejlepší míša řezy
Ingredience
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
5 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Cukr moučka |
150 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Tvaroh tučný |
500 g |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
200 g |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
- V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Poté zašleháme olej.
- Z bílků ušleháme pevný sníh. Polovinu zamícháme do žloutkového těsta, zbytek sněhu lehce do těsta „zabalíme“.
- Těsto na korpus rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Korpus je upečený, pokud se těsto nechytá vpíchnuté špejle.
- Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.
- Na náplň vyšleháme změklé máslo a cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a vymícháme hladkou, pevnou náplň.
- Na polevu dáme máslo do vodní lázně, přimícháme kakao, trochu vody a Solamyl.
- Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, přelijeme polevou a necháme půl hodiny v pokojové teplotě. Poté přes noc vychladíme řezy v chladničce.
- Řezy z plechu nevyndáme, krájíme přímo na něm.