Nejlepší míša řezy

Ingredience


Cukr krupice 5 polévková lžíce
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Mouka polohrubá 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Cukr moučka 150 g
Máslo čerstvé 250 g
Tvaroh tučný 500 g
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 200 g
Solamyl 2 polévková lžíce
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Poté zašleháme olej.
  3. Z bílků ušleháme pevný sníh. Polovinu zamícháme do žloutkového těsta, zbytek sněhu lehce do těsta „zabalíme“.
  4. Těsto na korpus rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Korpus je upečený, pokud se těsto nechytá vpíchnuté špejle.
  5. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.
  6. Na náplň vyšleháme změklé máslo a cukrem do pěny, přimícháme tvaroh a vymícháme hladkou, pevnou náplň.
  7. Na polevu dáme máslo do vodní lázně, přimícháme kakao, trochu vody a Solamyl.
  8. Na korpus rozetřeme tvarohovou náplň, přelijeme polevou a necháme půl hodiny v pokojové teplotě. Poté přes noc vychladíme řezy v chladničce.
  9. Řezy z plechu nevyndáme, krájíme přímo na něm.