Nejlepší pečené kuře

Ingredience


Bobkový list 1 balení
Cibule 1 ks
Jablka 3 ks
Kečup 250 ml
Kuře 1.8 kg
Máslo čerstvé 120 g
Voda pitná 300 ml
Sůl 180 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Před pečením oloupeme cibuli a nakrájíme na měsíčky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. Máslo nakrájíme na plátky.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, rozmícháme v ní sůl a přes noc do něj namočíme omyté kuře. Hrnec musí být tak velký, aby bylo kuře celé ponořené ve vodě.
  3. Druhý den kuře opláchneme, vložíme do pekáče, obložíme cibulí, jablky a plátky másla.
  4. Celé kuře přikryjeme bobkovým listem, podlijeme polovinou vody a dáme péct do trouby předehřáté na 100 °C. Pečeme zhruba hodinu a půl.
  5. Během pečení kuře podle potřeby ještě podlijeme vodou a přeléváme výpekem. Asi po hodině a půl kuře vyjmeme z trouby a necháme asi půl hodiny odpočívat. Troubu v mezičase předehřejeme na 200 °C. Poté kuře přelijeme kečupem a pečeme asi 10 – 15 minut.
  6. Kuře podáváme bez bobkového listu, s upečenou cibulí a jablky.