Nejlepší jehněčí žebra
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jehněčí žebírka |
800 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar jehněčí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme, bylinky drobně nasekáme. V hrnečku rozmícháme sůl, bylinky, citronovou kůru a šťávu.
- Žebírka v celku opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy, do nichž vkládáme česnek. Poté maso potřeme ochuceným olejem a vložíme do pekáče na mřížku a v troubě předehřáté na 190 °C. Zapečeme, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme, až je maso měkké.
- Během pečení potíráme výpekem a zbylým ochuceným olejem.
- Po upečení maso vyjmeme z pekáče a pod alobalem necháme odpočinout.
- Do výpeku vlijeme vývar, krátce povaříme, sejmeme z ohně, vložíme máslo a necháme rozpustit.
- Maso naporcujeme, přelijeme šťávou a podáváme.