Nejlepší jehněčí žebra

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Jehněčí žebírka 800 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar jehněčí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme, bylinky drobně nasekáme. V hrnečku rozmícháme sůl, bylinky, citronovou kůru a šťávu.
  2. Žebírka v celku opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme do masa zářezy, do nichž vkládáme česnek. Poté maso potřeme ochuceným olejem a vložíme do pekáče na mřížku a v troubě předehřáté na 190 °C. Zapečeme, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme, až je maso měkké.
  3. Během pečení potíráme výpekem a zbylým ochuceným olejem.
  4. Po upečení maso vyjmeme z pekáče a pod alobalem necháme odpočinout.
  5. Do výpeku vlijeme vývar, krátce povaříme, sejmeme z ohně, vložíme máslo a necháme rozpustit.
  6. Maso naporcujeme, přelijeme šťávou a podáváme.