Nejlepší pečená štika
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule červená |
100 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Paprika mletá sladká |
1.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Štika obecná |
1300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vykuchanou štiku očistíme od šupin a z obou stran na několika místech nařízneme kůži. Štiku osolíme a opepříme.
- Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, bylinky nasekáme najemno, citron důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vše v misce promícháme s olejem.
- Připravenou zeleninovou směsí štiku naplníme a zbylou náplní štiku potřeme na povrchu. Rybu dobře zabalíme do alobalu a na grilu pečeme zhruba 40 minut.