Nejlepší pečená štika

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule červená 100 g
Cibulka jarní 100 g
Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Olej slunečnicový 100 ml
Paprika mletá sladká 1.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Štika obecná 1300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchanou štiku očistíme od šupin a z obou stran na několika místech nařízneme kůži. Štiku osolíme a opepříme.
  2. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, bylinky nasekáme najemno, citron důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vše v misce promícháme s olejem.
  3. Připravenou zeleninovou směsí štiku naplníme a zbylou náplní štiku potřeme na povrchu. Rybu dobře zabalíme do alobalu a na grilu pečeme zhruba 40 minut.