Šunkový obložený talíř
Ingredience
Olej chilli |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Pampeliškové listy |
1 šálek |
Rukola |
1 šálek |
Šunka parmská |
60 g |
Sýr Gran Moravia |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 9 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Omyjeme mladé listy pampelišky a rukoly. Sýr Gran Moravia nakrájíme na struhadle na tenké plátky - lístky. Čerstvé vajíčko uvařené natvrdo (vaříme ho 8-9 minut) oloupeme a vychlazené rozkrájíme na čtvrtky.
- Šunku pokrájenou na tenké plátky stočíme do kornoutků, které poklademe do středu talíře jako květ. Okolo šunky rozložíme listy rukoly a pampelišky, na ně poklademe čtvrtky vajíčka, listy a vajíčko pokapeme olivovým a chilli olejem, vše posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.