Šunkový obložený talíř

Ingredience


Olej chilli 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Pampeliškové listy 1 šálek
Rukola 1 šálek
Šunka parmská 60 g
Sýr Gran Moravia 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme mladé listy pampelišky a rukoly. Sýr Gran Moravia nakrájíme na struhadle na tenké plátky - lístky. Čerstvé vajíčko uvařené natvrdo (vaříme ho 8-9 minut) oloupeme a vychlazené rozkrájíme na čtvrtky.
  2. Šunku pokrájenou na tenké plátky stočíme do kornoutků, které poklademe do středu talíře jako květ. Okolo šunky rozložíme listy rukoly a pampelišky, na ně poklademe čtvrtky vajíčka, listy a vajíčko pokapeme olivovým a chilli olejem, vše posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.