Kuřecí enchiladas s omáčkou red mole

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli papričky nakládané 4 ks
Cibule 1 ks
Čokoláda hořká 20 g
Hrozinky 2 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 4 ks
Mandle 3 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Tortilla 375 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata přepůlíme, cibuli nakrájíme na jemno.
  2. Mandle oloupeme, pokud jsme koupili se slupkou.
  3. Kuřecí prsa zalijeme 300 ml studené vody, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vaříme 20 minut. Poté kuřecí maso vyjmeme a natrháme vidličkami, vývar uchováme.
  4. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na jemno. Zalijeme je horkou vodou a necháme 20 minut odležet. Poté slijeme a dáme je do mixéru.
  5. Rajčata smažíme 5 minut, dokud jejich kůže nezhnědně - pak ji sloupneme a rajčata dáme do mixéru.
  6. Na oleji opečeme cibuli, utřený česnek a mandle - opékáme pět minut, poté přidáme rozinky, oregano, kmín a skořici a povaříme ještě 2 minuty. Vše přidáme do mixéru, zalijeme 100 ml kuřecího vývaru a rozmixujeme dohladka.
  7. Omáčku dáme zpět do pánve, přidáme 350 ml vody (nebo vývaru) a čokolády a povaříme 20 minut.
  8. Tortilly nahřejeme, naplníme je omáčkou, přidáme kuřecí maso a srolujeme.
  9. Krátce zapečeme pod grilem.