Koláč makový
Ingredience
Cukr krupice |
12 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Droždí |
1 kostka |
Hrozinky |
3 polévková lžíce |
Mák mletý |
500 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk Hera jedlý |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Droždí rozdrobíme do mouky, pocukrujeme a dáme kynout.
- Když vzejde kvásek, přidáme vejce, sůl, heru, vanilkový cukr a mléko.
- Vypracujeme těsto a dáme kynout.
- Vytvoříme nádivku z máku, strouhanky, rozinek a cukru.
- Těsto rozválíme na plát, potřeme náplní, srolujeme a potřeme rozšlehaným vejcem.
- 50 minut pečeme.