Chutné sendviče se zapečenou zeleninou, sýrem a ančovičkami

Ingredience


Česnek 0.5 stroužek
Máslo 2 polévková lžíce
Sůl mořská 1 špetka
Ančovička - filety 4 ks
Bazalka 1 polévková lžíce
Cuketa 1 ks
Mozzarella 100 g
Olej chilli 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1.5 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Žemle tuková 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 200°C. V misce utřeme máslo s rozetřeným česnekem a špetkou soli. Křupavé housky rozkrojíme a potřeme slabě česnekovým máslem.
  2. Omytou a osušenou cuketku (velkou do 15cm), rajčata a mozzarellu pokrájíme na plátky, silné do 5mm. Omyté malé lístky bazalky posekáme nadrobno. Do pekáčku naskládáme plátky cuketky, rajčat a posypeme je bylinkami. Pokapeme je olivovým a chilli olejem a vložíme do rozehřáté trouby na 5-7 minut zapéct.
  3. Housky naplníme zeleninou, plátky mozzarelly, na mozzarellu poklademe malé ančovičky (sardelky) a hned je podáváme.