Chutné sendviče se zapečenou zeleninou, sýrem a ančovičkami
Ingredience
Česnek |
0.5 stroužek |
Máslo |
2 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 špetka |
Ančovička - filety |
4 ks |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cuketa |
1 ks |
Mozzarella |
100 g |
Olej chilli |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1.5 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Žemle tuková |
4 ks |
-
Doba přípravy: 14 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 200°C. V misce utřeme máslo s rozetřeným česnekem a špetkou soli. Křupavé housky rozkrojíme a potřeme slabě česnekovým máslem.
- Omytou a osušenou cuketku (velkou do 15cm), rajčata a mozzarellu pokrájíme na plátky, silné do 5mm. Omyté malé lístky bazalky posekáme nadrobno. Do pekáčku naskládáme plátky cuketky, rajčat a posypeme je bylinkami. Pokapeme je olivovým a chilli olejem a vložíme do rozehřáté trouby na 5-7 minut zapéct.
- Housky naplníme zeleninou, plátky mozzarelly, na mozzarellu poklademe malé ančovičky (sardelky) a hned je podáváme.