Linecký koláč
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
55 g |
Kompot broskvový |
300 g |
Mléko polotučné |
450 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Tuk Hera jedlý |
85 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Želatina v prášku |
1 balení |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zpracujeme mouku, cukr, heru, vejce a citronovou kůru a těsto necháme asi 30 minut odležet.
- Poté je vyválíme a přeneseme na vymazaný plech.
- Uvaříme pudink, horký nalijeme na upečený koláč a poklademe ovocem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Koláč potom polijeme želatinou připravenou podle návodu.