Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel hladkolistá 1 polévková lžíce
Pistácie 130 g
Sůl bylinková 0.5 kávová lžička
Sýr Gran Moravia 80 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Mozzarella di Buffala 200 g
Olej chilli 1 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 2 špetka
Petržel hladkolistá 0.5 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si už upečený "Italský placatý chléb" zvaný focaccia tak, že ho podélně rozřízneme nožem. Jednu stranu pokapeme olivovým olejem a druhou polovinu pokapeme chilli olejem.
  2. Omyjeme si petrželovou nať, několik lístků bazalky a tymiánu. Asi 1/2 lžíce petrželky si odložíme zvlášť. Loupané pistácie a mandle dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Všechny bylinky a pokrájený velký stroužek česneku dáme do hmoždíře, přidáme olej, sůl, pepř, chilli a bylinky rozdrtíme, pak je v míse smícháme s pistáciemi a nastrouhaným sýrem.
  3. Obě pokapané strany koláčepotřeme pistáciovou nádivkou. Na spodní stranu focaccie poklademe plátky rajčat, plátky mozzarelly, které mírně osolíme. Posypeme je pálivou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou a přiklopíme druhou část koláče.
  4. Focacciu rozčtvrtíme, porce dáme na talíře a servírujeme. Dobrou chuť.