Slaný koláč z focaccie s pistáciovou náplní
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce |
Pistácie |
130 g |
Sůl bylinková |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gran Moravia |
80 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mozzarella di Buffala |
200 g |
Olej chilli |
1 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
2 špetka |
Petržel hladkolistá |
0.5 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Připravíme si už upečený "Italský placatý chléb" zvaný focaccia tak, že ho podélně rozřízneme nožem. Jednu stranu pokapeme olivovým olejem a druhou polovinu pokapeme chilli olejem.
- Omyjeme si petrželovou nať, několik lístků bazalky a tymiánu. Asi 1/2 lžíce petrželky si odložíme zvlášť. Loupané pistácie a mandle dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme. Všechny bylinky a pokrájený velký stroužek česneku dáme do hmoždíře, přidáme olej, sůl, pepř, chilli a bylinky rozdrtíme, pak je v míse smícháme s pistáciemi a nastrouhaným sýrem.
- Obě pokapané strany koláčepotřeme pistáciovou nádivkou. Na spodní stranu focaccie poklademe plátky rajčat, plátky mozzarelly, které mírně osolíme. Posypeme je pálivou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou a přiklopíme druhou část koláče.
- Focacciu rozčtvrtíme, porce dáme na talíře a servírujeme. Dobrou chuť.