Kdoulové želé
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
800 g |
Kdoule |
1 kg |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Oloupeme kilogram kdoulí, vyřízneme jádřince a kdoule rozkrájíme na kousky. Kdoule vsypeme do hrnce a zamícháme do nich šťávu z jednoho citronu. Dolijeme vodou, uvedeme do varu a asi 20 minut zvolna vaříme. Kdoule scedíme, rozmixujeme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme cukr a vaříme dalších 20 minut za neustálého míchání. Když je směs dostatečně hustá, naběračkou ji přeneseme do formy o průměru 25 cm, vysypané cukrem. Směs ve formě rozetřeme ji tak, aby tvořila vrstvu asi 2,5 cm silnou. Želé necháme do druhého dne odležet a pak je rozkrájíme na tvary dle naší fantazie.