Krabi na karí koření

Ingredience


Česnek 100 g
Chilli koření mleté 10 g
Cibule 300 g
Glutasol 20 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Kari koření 50 g
Krabí tyčinky 2000 g
Olej stolní 300 ml
Paprikové lusky čerstvé 150 g
Pórek 200 g
Solamyl 200 g
Sůl 20 g
Vaječný bílek slepičí 100 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krabí prsty nakrájíme na větší kousky a promícháme s bílky,škrobem a osolíme. Kousky masa oblanžírujeme v mírně rozehřátém tuku. Přebytečný tuk scedíme.
  2. V malém množství tuku na pánvičce zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pórek, paprikové lusky a česnek nakrájený na plátky. Zalijeme vývarem a přidáme čili, karí koření, glutasol, přilijeme víno a pokrm osolíme.
  3. Nakonec vše podusíme a zahustíme máčeným škrobem.