Krabi na karí koření
Ingredience
Česnek |
100 g |
Chilli koření mleté |
10 g |
Cibule |
300 g |
Glutasol |
20 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Kari koření |
50 g |
Krabí tyčinky |
2000 g |
Olej stolní |
300 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
150 g |
Pórek |
200 g |
Solamyl |
200 g |
Sůl |
20 g |
Vaječný bílek slepičí |
100 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Krabí prsty nakrájíme na větší kousky a promícháme s bílky,škrobem a osolíme. Kousky masa oblanžírujeme v mírně rozehřátém tuku. Přebytečný tuk scedíme.
- V malém množství tuku na pánvičce zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pórek, paprikové lusky a česnek nakrájený na plátky. Zalijeme vývarem a přidáme čili, karí koření, glutasol, přilijeme víno a pokrm osolíme.
- Nakonec vše podusíme a zahustíme máčeným škrobem.