Šlupky
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Cukr krystal |
4 polévková lžíce |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
90 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Sůl |
1 špetka |




-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Plechy vyložíme pečicím papírem.
- V míse utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.
- Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, ostatní suroviny a tolik mléka, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto.
- Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme z něj válečky a nakrájíme na kousky (zhruba asi 80 ks). Na vále je přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
- Vykynuté kousky rozválíme na vále posypaném krystalovým cukrem (bude jen z jedné strany) na sušenky. Klademe na plechy cukrovou stranou nahoru a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 10 minut.