Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem
Ingredience
Máslo arašídové |
1 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Pstruh |
1 ks |
Sůl |
2 špetka |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Citrónová šťáva |
0.5 kávová lžička |
Máta |
1 hrst |
Olej z vlašských ořechů |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
1 polévková lžíce |
Džem brusinkový |
1 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 19 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Troubu si předehřejeme na 175°C. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na 2-3 tenké plátky. Filet z očištěného a omytého pstruha trošku osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Omyté lístky máty osušíme a odložíme je do misky. V zapékací menší míse si rozehřejeme olivový a ořechový tuk. Když má tu správnou teplotu, vložíme na něj filet z pstruha, plátky zázvoru a vše krátce, z každé strany orestujeme. Pak rybu vložíme péct na 12-15 minut do trouby.
- Mezitíme si připravíme mátový krém: do mixéru dáme hrstku mátových lístků, posekané vlašské ořechy a piniové oříšky, přidáme olej a vše mixujeme do doby, až nám vznikne hadký krém. Dochutíme ho několika kapkami citrónové šťávy.
- Na talíř dáme 1-2 lžičky brusinkového džemu. Na něj položíme upečený filet pstruha, pokapeme ho mátovým krémem, olejem a hned servírujeme.