Pečený pstruh s mátovo-ořechovým krémem

Ingredience


Máslo arašídové 1 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Pstruh 1 ks
Sůl 2 špetka
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Citrónová šťáva 0.5 kávová lžička
Máta 1 hrst
Olej z vlašských ořechů 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 1 polévková lžíce
Oříšky piniové 1 polévková lžíce
Džem brusinkový 1 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 175°C. Kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme na 2-3 tenké plátky. Filet z očištěného a omytého pstruha trošku osolíme a posypeme citrónovým pepřem. Omyté lístky máty osušíme a odložíme je do misky. V zapékací menší míse si rozehřejeme olivový a ořechový tuk. Když má tu správnou teplotu, vložíme na něj filet z pstruha, plátky zázvoru a vše krátce, z každé strany orestujeme. Pak rybu vložíme péct na 12-15 minut do trouby.
  2. Mezitíme si připravíme mátový krém: do mixéru dáme hrstku mátových lístků, posekané vlašské ořechy a piniové oříšky, přidáme olej a vše mixujeme do doby, až nám vznikne hadký krém. Dochutíme ho několika kapkami citrónové šťávy.
  3. Na talíř dáme 1-2 lžičky brusinkového džemu. Na něj položíme upečený filet pstruha, pokapeme ho mátovým krémem, olejem a hned servírujeme.