Kuřecí a fazolové enchiladas

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 3 ks
Cibule červená 2 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Fazole červené sterilované 400 g
Kmín drcený 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Kukuřice cukrová nakládaná 200 g
Kuřecí prsa 6 ks
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Rajčata sekaná 700 ml
Sýr Čedar 200 g
Tortilla 10 ks
Zakysaná smetana 280 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na dvou lžících oleje opečeme na plátky nakrájenou červenou cibuli, plátky papriky, dvě nasekané chilli papričky a nasekaný koriandr. Přidáme jeden stroužek utřeného česneku a 10 minut restujeme do měkka.
  2. Poté přidáme dvě lžičky kmínu a minutu povaříme.
  3. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme je na zbylém oleji.
  4. Smažené kuřecí kousky vmícháme do zeleniny, přidáme také fazole, zbylý koriandr a 150 ml passaty.
  5. Zbylou passatu smícháme se zbylým česnekem, kořením a cukrem. Dáme stranou.
  6. Do tortill rozdělíme kuřecí směs, trochu passaty a srolujeme je. Zbylou passatu nalijeme do zapékací misky a naskládáme na ni tortilly. Poté pokapeme zakysanou smetanou, ozdobíme zbylou chilli papričkou nakrájenou na plátky a posypeme strouhaným sýrem.
  7. Pečeme 30 minut na 200 °C.