Kuřecí a fazolové enchiladas
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Cibule červená |
2 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Kmín drcený |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g |
Kuřecí prsa |
6 ks |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Rajčata sekaná |
700 ml |
Sýr Čedar |
200 g |
Tortilla |
10 ks |
Zakysaná smetana |
280 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na dvou lžících oleje opečeme na plátky nakrájenou červenou cibuli, plátky papriky, dvě nasekané chilli papričky a nasekaný koriandr. Přidáme jeden stroužek utřeného česneku a 10 minut restujeme do měkka.
- Poté přidáme dvě lžičky kmínu a minutu povaříme.
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a opečeme je na zbylém oleji.
- Smažené kuřecí kousky vmícháme do zeleniny, přidáme také fazole, zbylý koriandr a 150 ml passaty.
- Zbylou passatu smícháme se zbylým česnekem, kořením a cukrem. Dáme stranou.
- Do tortill rozdělíme kuřecí směs, trochu passaty a srolujeme je. Zbylou passatu nalijeme do zapékací misky a naskládáme na ni tortilly. Poté pokapeme zakysanou smetanou, ozdobíme zbylou chilli papričkou nakrájenou na plátky a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme 30 minut na 200 °C.