Karbanátky z cukety se slaninou a sýrem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cuketa |
800 g |
Kopr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Šalotka |
1 ks |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Gran Moravia |
80 g |
Sýr Lučina - termizovaný |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 17 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytou cuketu nastrouháme a dáme ji do cedníku, aby z ní odtekla přebytečná šťáva. Mezitím si očistíme šalotku a drobně ji pokrájíme. Stroužek česneku prolisujeme, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené bylinky (drobné lístky kopru, petrželky, rozmarýnu), přírodní Lučinu, jemně nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, mouku a strouhanku. Směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu ji promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš tužší.
- Do misky nasypeme polohrubou mouku na obalení. V pánvi si rozehřejeme olej. Lžicí z těsta odkrajujeme větší kopečky, obalíme je v mouce, vytvarujeme z nich menší karbanátky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany dozlatova.
- Cuketové karbanátky podáváme teplé i studené.