Karbanátky z cukety se slaninou a sýrem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cuketa 800 g
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Petržel hladkolistá 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 0.5 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Strouhanka 4 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Gran Moravia 80 g
Sýr Lučina - termizovaný 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Mouka polohrubá 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou cuketu nastrouháme a dáme ji do cedníku, aby z ní odtekla přebytečná šťáva. Mezitím si očistíme šalotku a drobně ji pokrájíme. Stroužek česneku prolisujeme, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené bylinky (drobné lístky kopru, petrželky, rozmarýnu), přírodní Lučinu, jemně nastrouhaný tvrdý sýr, vejce, mouku a strouhanku. Směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu ji promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš tužší.
  2. Do misky nasypeme polohrubou mouku na obalení. V pánvi si rozehřejeme olej. Lžicí z těsta odkrajujeme větší kopečky, obalíme je v mouce, vytvarujeme z nich menší karbanátky a vkládáme je do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany dozlatova.
  3. Cuketové karbanátky podáváme teplé i studené.