Bryja z Opavska a Ostravska
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Hřebíček |
3 ks |
Hrušky |
250 g |
Jablka |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Skořice mletá |
4 špetka |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 dl |
Švestky |
250 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé ovoce vypeckujeme, odstraníme jadřince a nakrájíme. Necháme povařit s trochou vody a cukrem, hřebíčkem a skořicí.
- Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali v mléce či smetaně. Pokud použijeme mléko, přidáváme lžičku másla. Vznikne nám hustá ovocná omáčka, skoro kaše.