Vepřové maso s tabascem a naloženou cibulí

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Cibule červená 2 ks
Cukr třtinový 3 kávová lžička
Limetka 2 ks
Oregano sušené 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 6 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Tabasco 2 polévková lžíce
Vepřová panenská svíčková 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Smícháme je s limetkovou šťávou, polovinou oregana a špetkou soli a pepře. Dáme stranou.
  2. Stroužky česneku neloupeme a celé je na pánvi opečeme až téměř to černa. Poté je dáme stranou, a až vychladnou, oloupeme je.
  3. Cibuli a přepůlená rajčata opékáme na grilu 8 minut (téměř do hněda). Poté je dáme do pánve, přidáme upečený česnek, lžičku tabasca, lžičku chilli koření, lžíci cukru a zbylou limetkovou šťávu. Dobře promícháme a zredukujeme na asi polovinu objemu.
  4. Vepřové maso rozdělíme na steaky a posypeme je zbylým chilli kořením, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Grilujeme 5 minut z každé strany (záleží na velikosti steaků, moje byly tak 2 cm tlusté).
  5. Vepřové maso podáváme přelité omáčkou s naloženými cibulemi.