Vepřové maso s tabascem a naloženou cibulí
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Cibule červená |
2 ks |
Cukr třtinový |
3 kávová lžička |
Limetka |
2 ks |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tabasco |
2 polévková lžíce |
Vepřová panenská svíčková |
1 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. Smícháme je s limetkovou šťávou, polovinou oregana a špetkou soli a pepře. Dáme stranou.
- Stroužky česneku neloupeme a celé je na pánvi opečeme až téměř to černa. Poté je dáme stranou, a až vychladnou, oloupeme je.
- Cibuli a přepůlená rajčata opékáme na grilu 8 minut (téměř do hněda). Poté je dáme do pánve, přidáme upečený česnek, lžičku tabasca, lžičku chilli koření, lžíci cukru a zbylou limetkovou šťávu. Dobře promícháme a zredukujeme na asi polovinu objemu.
- Vepřové maso rozdělíme na steaky a posypeme je zbylým chilli kořením, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Grilujeme 5 minut z každé strany (záleží na velikosti steaků, moje byly tak 2 cm tlusté).
- Vepřové maso podáváme přelité omáčkou s naloženými cibulemi.