Salát z Florencie

Ingredience


Ančovička - filety 8 ks
Hrášek 4 polévková lžíce
Kapary 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 40 g
Pecorino romano 100 g
Rajčata 4 ks
Rukola 100 g
Salát kadeřavý 100 g
Salát Polníček 100 g
Salát římský 100 g
Cibule perlová 4 ks
Estragon 1 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 1 polévková lžíce
Olive Oil Extra Virgin 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 2 špetka
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 3 druhy salátových listů a rukolu dobře omyjeme pod tekoucí vodou, vodu z listů setřepeme a necháme ji ještě okapat. Listy pak potrháme prsty a dáme je do mísy. Tvrdý ovčí sýr nastrouháme na tenké plátky do misky. Omytá, zralá velká rajčata pokrájíme na osminky. Sardelky (ančovičky) nekrájíme na tenké proužky. Vlašské ořechy rozkrojíme na čtvrtky.
  2. Připravíme si zálivku: Do misky nalijeme olivový olej s ořechovým olejem, přidáme sůl a vinný ocet. Směs dobře prošleháme metličkou, přidáme velmi drobně pokrájené cibulky a drobně posekané lístky estragonu. Pak znovu zálivku promícháme.
  3. K salátovým listům přidáme vlašské ořechy, sardelky, rajčata, pokapeme zálivkou, znovu vše zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek, na povrch každé porce dáme lžíci čerstvého mladého hrášku, 2-3 kapari, ozdobíme tenkými plátky sýru a hned servírujeme.