Špenátové štrudle
Ingredience
Cibule |
40 g |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
20 g |
Hrozinky |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
5 dl |
Mouka polohrubá |
200 g |
Muškátový oříšek |
2 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Našleháme si hladké těstíčko z mléka, mouky, vejce, trošky cukru, citronové kůry a špetky soli.
- Upečeme tenké palačinky.
- Vypereme důkladně špenát, povaříme krátce v osolené vodě, pak scedíme, vodu vymačkáme a špenát nasekáme nadrobno.
- Zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný špenát, můžeme i rozinky a necháme chvilku dusit.
- Potom zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme muškátovým květem, přilijeme smetanu či mléko a dusíme dokud nám to nezhoustne.
- Palačinky naplníme špenátem, svineme a skládáme vedle sebe do vymazané nádoby. Zalijeme mlékem s rozmíchanými žloutky a pozvolna zapékáme v předem vyhřáté troubě.
- Po zapečení lžící vykrajujeme kousky, klademe je na talíře a přeléváme mlékem, které nám zbylo v nádobě po zapečení.