Špenátové štrudle

Ingredience


Cibule 40 g
Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 20 g
Hrozinky 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 5 dl
Mouka polohrubá 200 g
Muškátový oříšek 2 špetka
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Našleháme si hladké těstíčko z mléka, mouky, vejce, trošky cukru, citronové kůry a špetky soli.
  2. Upečeme tenké palačinky.
  3. Vypereme důkladně špenát, povaříme krátce v osolené vodě, pak scedíme, vodu vymačkáme a špenát nasekáme nadrobno.
  4. Zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný špenát, můžeme i rozinky a necháme chvilku dusit.
  5. Potom zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme muškátovým květem, přilijeme smetanu či mléko a dusíme dokud nám to nezhoustne.
  6. Palačinky naplníme špenátem, svineme a skládáme vedle sebe do vymazané nádoby. Zalijeme mlékem s rozmíchanými žloutky a pozvolna zapékáme v předem vyhřáté troubě.
  7. Po zapečení lžící vykrajujeme kousky, klademe je na talíře a přeléváme mlékem, které nám zbylo v nádobě po zapečení.