Těstoviny s restovanými kalamáry
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Kalamáry |
300 g |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
250 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
300 g |
Voda pitná |
2.5 l |
Citrónová šťáva |
2 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Menší kalamáry dobře vyčistíme zevnitř, zvenku, zbavíme průhledných kostí, hlavy a kůže. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je nakrájíme je na kroužky a na chvíli je odloíme do mísy.
- Očištěné stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Omytá cherry rajčata, chilli papričku, šalotku a bylinky (majoránku, mátu, bazalku) a osušíme. Bylinky, chilli papričku a šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky.
- V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní penne těstoviny a uvaříme je al dente podle návodu. Pak je scedíme a necháme okapat.
- V pánvi si rozehřejeme olej, na něm si krátce orestujeme česnek, pak k němu přidáme kalamáry a chilli papričku. Když kalamáry chytají zlatou barvu (budou křupavé), přidáme pokrájená rajčata, bylinky, podle chuti vše posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí. Ještě chvilku restujeme, pak pánev odstavíme z plotny, směs nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme okapané těstoviny, promícháme a hned servírujeme. Dobrou chuť.