Těstoviny s restovanými kalamáry

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Kalamáry 300 g
Majoránka 1 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 250 g
Šalotka 1 ks
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny Penne 300 g
Voda pitná 2.5 l
Citrónová šťáva 2 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Sůl mořská 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Menší kalamáry dobře vyčistíme zevnitř, zvenku, zbavíme průhledných kostí, hlavy a kůže. Dobře je promyjeme pod tekoucí vodou, osušíme je nakrájíme je na kroužky a na chvíli je odloíme do mísy.
  2. Očištěné stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Omytá cherry rajčata, chilli papričku, šalotku a bylinky (majoránku, mátu, bazalku) a osušíme. Bylinky, chilli papričku a šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata na čtvrtky.
  3. V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní penne těstoviny a uvaříme je al dente podle návodu. Pak je scedíme a necháme okapat.
  4. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm si krátce orestujeme česnek, pak k němu přidáme kalamáry a chilli papričku. Když kalamáry chytají zlatou barvu (budou křupavé), přidáme pokrájená rajčata, bylinky, podle chuti vše posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí. Ještě chvilku restujeme, pak pánev odstavíme z plotny, směs nakonec pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme okapané těstoviny, promícháme a hned servírujeme. Dobrou chuť.