Fettuccine s kuřecím masem a žampiony
Ingredience
Anglická slanina |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
4 ks |
Kuřecí prsa |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
35 g |
Těstoviny Fettuccine |
400 g |
Víno bílé |
80 ml |
Voda pitná |
2 l |
Zakysaná smetana |
170 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím nakrájíme kuřecí maso na nudličky a na rozpáleném oleji a másle cca 3min orestujeme dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, za občasného míchání krátce opečeme. Zalijeme vínem a zahříváme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.
- Poté přidáme zakysanou smetanu, najemno nakrájené cibulky a přivedeme k varu. Zahustíme moukou smíchanou s vodou na hladkou kaši. Omáčku za stálého míchání ještě cca 2min provaříme, ochutíme solí a pepřem.
- Těstoviny vložíme zpět do hrnce, přelijeme omáčkou, při nízké teplotě zahřejeme. Rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem, dozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.