Fettuccine s kuřecím masem a žampiony

Ingredience


Anglická slanina 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 4 ks
Kuřecí prsa 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 35 g
Těstoviny Fettuccine 400 g
Víno bílé 80 ml
Voda pitná 2 l
Zakysaná smetana 170 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím nakrájíme kuřecí maso na nudličky a na rozpáleném oleji a másle cca 3min orestujeme dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek a na plátky nakrájené žampiony, za občasného míchání krátce opečeme. Zalijeme vínem a zahříváme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.
  3. Poté přidáme zakysanou smetanu, najemno nakrájené cibulky a přivedeme k varu. Zahustíme moukou smíchanou s vodou na hladkou kaši. Omáčku za stálého míchání ještě cca 2min provaříme, ochutíme solí a pepřem.
  4. Těstoviny vložíme zpět do hrnce, přelijeme omáčkou, při nízké teplotě zahřejeme. Rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem, dozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.