Nepečený dort z piškotů a kakaa
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Kakao - prášek |
100 g |
Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
110 g |
Piškoty dětské kulaté |
300 g |
Rum |
40 ml |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Piškoty v igelitovém sáčku rozmačkáme válečkem. Do mísy rozklepneme čerstvá vejce (nejlépe z domácího chovu), přidáme k ním cukr, kakao, na kostičky pokrájené změklé máslo, kokos, vanilkový extrakt a rum. Přidáme piškoty, promícháme a těsto důkladně zpracujeme rukama.
- Z těsta vytvoříme tuhý váleček o průměru asi 6-7cm. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice ztuhnout.
- Druhý den váleček ztuhlého těsta rozbalíme, obalíme ho v moučkovém cukru, nakrájíme plátky a servírujeme.