Nepečený dort z piškotů a kakaa

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Kakao - prášek 100 g
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 110 g
Piškoty dětské kulaté 300 g
Rum 40 ml
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Piškoty v igelitovém sáčku rozmačkáme válečkem. Do mísy rozklepneme čerstvá vejce (nejlépe z domácího chovu), přidáme k ním cukr, kakao, na kostičky pokrájené změklé máslo, kokos, vanilkový extrakt a rum. Přidáme piškoty, promícháme a těsto důkladně zpracujeme rukama.
  2. Z těsta vytvoříme tuhý váleček o průměru asi 6-7cm. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice ztuhnout.
  3. Druhý den váleček ztuhlého těsta rozbalíme, obalíme ho v moučkovém cukru, nakrájíme plátky a servírujeme.