Krátce solené, vyuděné maso.

Krátce solené, vyuděné maso. - obrázek

Ingredience


Sůl 500 g
Vepřové maso tučné 3 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme.
  2. Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice.
  3. Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny.
  4. Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa.
  5. Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat.