Závitky z perličky se sýrovou omáčkou
Ingredience
Pepř bílý |
2 špetka |
Perlička prsa |
2 ks |
Sůl |
3 špetka |
Fenyklová semínka |
0.5 kávová lžička |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Prosciutto sušené |
4 plátek |
Rozmarýn čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Fenyklová semínka |
2 špetka |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
0.5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
2 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Troubu si předehřejeme na 190°C. Omytá a osušená prsa s kůží rozřežeme na širší plátky, které osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.
- Z omytých bylinek (rozmarýn, šalvěj, kerblík) otrháme lístky, posekáme je a přimícháme k nim pomletý divoký fenykl. Bylinkovou směsí potřeme plátky prsou, na ně položíme plátky šunky a každé prso se šunkou stočíme do malé roládky, kterou převážeme provázkem. Závitky vložíme do malé zapékací mísy, pokapeme je olejem, k závitkům přidáme 2 lžíce vody a vložíme je do rozehřáté trouby. Pečeme je dozlatova přibližně 30-35 minut. Během pečení je několikrát otočíme a polijeme výpekem.
- Než se závitky upečou, připravíme si sýrovou omáčku: očištěný malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi, na rozehřátém oleji s máslem si orestujeme pórek a přilijeme smetanu. Podle chuti přidáme sůl, pepř a pomletá semínka fenyklu. Omáčku vaříme 2-3 minuty, přidáme nastrouhaný ovčí sýr a když se rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny a nalijeme ji do omáčníku.
- Na talíře poklademe upečené závitky z křepelky (bez provázku). Závitky servírujeme s omáčkou v omáčníku, aby si každý strávník omáčku ke křepelce přilil podle své chuti.