Závitky z perličky se sýrovou omáčkou

Ingredience


Pepř bílý 2 špetka
Perlička prsa 2 ks
Sůl 3 špetka
Fenyklová semínka 0.5 kávová lžička
Kerblík 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Prosciutto sušené 4 plátek
Rozmarýn čerstvý 0.5 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Voda pitná 2 polévková lžíce
Fenyklová semínka 2 špetka
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 0.5 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Pórek 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 2 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 190°C. Omytá a osušená prsa s kůží rozřežeme na širší plátky, které osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem.
  2. Z omytých bylinek (rozmarýn, šalvěj, kerblík) otrháme lístky, posekáme je a přimícháme k nim pomletý divoký fenykl. Bylinkovou směsí potřeme plátky prsou, na ně položíme plátky šunky a každé prso se šunkou stočíme do malé roládky, kterou převážeme provázkem. Závitky vložíme do malé zapékací mísy, pokapeme je olejem, k závitkům přidáme 2 lžíce vody a vložíme je do rozehřáté trouby. Pečeme je dozlatova přibližně 30-35 minut. Během pečení je několikrát otočíme a polijeme výpekem.
  3. Než se závitky upečou, připravíme si sýrovou omáčku: očištěný malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi, na rozehřátém oleji s máslem si orestujeme pórek a přilijeme smetanu. Podle chuti přidáme sůl, pepř a pomletá semínka fenyklu. Omáčku vaříme 2-3 minuty, přidáme nastrouhaný ovčí sýr a když se rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny a nalijeme ji do omáčníku.
  4. Na talíře poklademe upečené závitky z křepelky (bez provázku). Závitky servírujeme s omáčkou v omáčníku, aby si každý strávník omáčku ke křepelce přilil podle své chuti.