Plněné křepelky na houbách
Ingredience
Hříbky čerstvé |
200 g |
Lišky čerstvé |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
700 ml |
Kmín drcený |
0.25 kávová lžička |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
3 špetka |
Víno muškátové |
250 ml |
Klobása Salsiccia |
250 g |
Mandle |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Petržel hladkolistá |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Špek |
50 g |
Sýr Gran Moravia |
1 polévková lžíce |
Křepelka |
8 ks |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné čerstvé malé lišky a hříbečky nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 1-2 minuty, pak je scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Trošku větší houby pokrájíme, drobné necháme v celku. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno. V rendlíku na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme je, opepříme, dochutíme drceným kmínem, vínem a pod poklicí je krátce, asi 6 minut podusíme.
- Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěné a omyté křepelky necháme okapat.
- Připravíme si nádivku: Omytou snítku petrželky a několik lístku šalvěje posekáme nadrobno. Na kostičky pokrájíme slaninu, ze střívka vytlačíme italské klobásky a dáme je do mísy s bylinkami. Přidáme posekané mandle, vlašské ořechy, lžíci nastrouhaného sýru a směs dobře promícháme.
- Křepelky naplníme nádivkou, nožičky jim svážeme provázkem. Osolíme je, posypeme bílým pepřem a vložíme do pekáčku hřbetem dolů. Ještě k nim přidáme několik lístků šalvěje, dušené houby se šťávou a křepelky pokapeme olivovým olejem. Pekáček zakryjeme víkem (nebo alobalem) a vložíme ho do středu předehřáté trouby.
- Pečeme je dozlatova 20-25 minut, odkryjeme víko, křepelky polejeme výpekem, obrátíme a pečeme přibližně dalších 15 minut dozlatova.
- Křepelky rozdělíme na talíře, přilijeme k nim výpek s houbami a hned servírujeme. Dobrou chuť.