Plněné křepelky na houbách

Ingredience


Hříbky čerstvé 200 g
Lišky čerstvé 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 700 ml
Kmín drcený 0.25 kávová lžička
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Šalotka 4 ks
Sůl 3 špetka
Víno muškátové 250 ml
Klobása Salsiccia 250 g
Mandle 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Petržel hladkolistá 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Špek 50 g
Sýr Gran Moravia 1 polévková lžíce
Křepelka 8 ks
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Šalvěj čerstvá 2 polévková lžíce
Sůl 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné čerstvé malé lišky a hříbečky nasypeme do vroucí osolené vody, povaříme je 1-2 minuty, pak je scedíme, promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Trošku větší houby pokrájíme, drobné necháme v celku. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno. V rendlíku na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme je, opepříme, dochutíme drceným kmínem, vínem a pod poklicí je krátce, asi 6 minut podusíme.
  2. Troubu si předehřejeme na 200°C. Očištěné a omyté křepelky necháme okapat.
  3. Připravíme si nádivku: Omytou snítku petrželky a několik lístku šalvěje posekáme nadrobno. Na kostičky pokrájíme slaninu, ze střívka vytlačíme italské klobásky a dáme je do mísy s bylinkami. Přidáme posekané mandle, vlašské ořechy, lžíci nastrouhaného sýru a směs dobře promícháme.
  4. Křepelky naplníme nádivkou, nožičky jim svážeme provázkem. Osolíme je, posypeme bílým pepřem a vložíme do pekáčku hřbetem dolů. Ještě k nim přidáme několik lístků šalvěje, dušené houby se šťávou a křepelky pokapeme olivovým olejem. Pekáček zakryjeme víkem (nebo alobalem) a vložíme ho do středu předehřáté trouby.
  5. Pečeme je dozlatova 20-25 minut, odkryjeme víko, křepelky polejeme výpekem, obrátíme a pečeme přibližně dalších 15 minut dozlatova.
  6. Křepelky rozdělíme na talíře, přilijeme k nim výpek s houbami a hned servírujeme. Dobrou chuť.