Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 500 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí maso vařené 500 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené hovězí maso nakrájíme na kostky. Očištěné cibule pokrájíme na větší kostičky, oloupané stroužky česneku na tenké plátky. Do větší nadoby si nalijeme 500ml vody, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
  2. V hlubší pánvi si na olivovém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne mít růžovou barvu, přidáme plátky česneku a společně smažíme pouze minutu, hned přimícháme vodu s protlakem a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme, opepříme i případně dochutíme cukrem. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme pokrájené maso a vaříme ještě asi 5 minut.
  3. Maso s omáčkou servírujeme hned teplé.