Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
500 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso vařené |
500 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené hovězí maso nakrájíme na kostky. Očištěné cibule pokrájíme na větší kostičky, oloupané stroužky česneku na tenké plátky. Do větší nadoby si nalijeme 500ml vody, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
- V hlubší pánvi si na olivovém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne mít růžovou barvu, přidáme plátky česneku a společně smažíme pouze minutu, hned přimícháme vodu s protlakem a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme, opepříme i případně dochutíme cukrem. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme pokrájené maso a vaříme ještě asi 5 minut.
- Maso s omáčkou servírujeme hned teplé.