Grilovaná kýta s rajčatovým salátem
Ingredience
Limetková šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl mořská |
2 špetka |
Fenykl sladký - hlíza |
1 ks |
Mandle plátky |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Salát kadeřavý |
1 hrst |
Salát Rosso |
1 hrst |
Hovězí kýta |
800 g |
Pepř 4 barev |
0.5 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme si zálivku: do misky dáme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř a zálivku prošleháme.
- Připravíme salát: omyjeme listy salátů, vodu z nich setřepeme a dáme do mísy. Omytá a osušená zralá rajčata, cherry rajčátka pokrájíme na čtvrtky a přidáme je k salátu. Očištěnou malou bulvu fenyklu sloupneme a nastrouháme na tenké plátky. Ze zelených lístků fenyklu otrháme jemné lístky, a spolu s nastrouháným fenyklem a loupanými mandlemi dáme do mísy. Zálivkou pokapeme salát a vidličkou ho zlehka promícháme.
- Hovězí zadní kýtu - váleček ořechu o průměru asi 10cm - omyjeme a osušíme. Rozpálíme si gril, vložíme na něj váleček masa, přidáme omyté snítky rozmarýnu a bez oleje, pod poklicí, maso orestujeme z každé strany dozlatova po 5-7 minutách. Maso vyjmeme z grilu, odložíme ho na tác, ochutíme ho pepřem, solí a necháme 10-15 minut odpočinout. Poté ze špalíčku masa nakrájíme tenké plátky, poklademe je do tvaru kruhu na kulatou velkou mísu. Doprostřed dáme připravený salát a servírujeme.