Špagety se šproty a piniovými oříšky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Fenykl nať |
1 polévková lžíce |
Hrozinky |
1 hrst |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
1 hrst |
Šproty v oleji |
200 g |
Víno bílé |
200 ml |
Špagety celozrnné |
400 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
2.5 l |
Strouhanka |
4 polévková lžíce |
Sýr Gran Moravia |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V sítu si promyjeme hrozinky. Stroužky česneku posekáme nadrobno. Jemnou nať z fenyklu potrháme.
- V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a uchováme teplé.
- V pánvi si rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme piniové oříšky s hrozinkami, přilejeme bílé víno a krátce 1-2 minuty povaříme. Přidáme pokrájené šproty, fenyklovou nať, promícháme a vše pod pokličkou podusíme asi 4 minuty.
- Do uvařených špaget zamícháme směs s dušenými rybičkami. Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a hned podáváme.