Piadina -pečená placka z kynutého těsta

Ingredience


Droždí 42 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Sádlo škvařené 150 g
Soda jedlá 1 kávová lžička
Sůl mořská 1 kávová lžička
Voda pitná 110 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. Vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
  2. Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
  3. Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Podáváme ji teplou, s různou náplní.