Piadina -pečená placka z kynutého těsta
Ingredience
Droždí |
42 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sádlo škvařené |
150 g |
Soda jedlá |
1 kávová lžička |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
110 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. Vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.
- Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.
- Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Podáváme ji teplou, s různou náplní.