Fettuccine Primavera
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Chřest bílý |
155 g |
Hrášek |
155 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
315 ml |
Sójové boby |
155 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím nakrájíme na kousky chřest, spaříme vroucí vodou a zchladíme studenou. Boby vložíme do vroucí vody, ihned scedíme, nasypeme do studené vody, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Poté je uvaříme doměkka. Celer nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme hrášek, zalijeme smetanou a cca 3min povaříme. Vložíme chřest, boby, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a krátce asi minutu povaříme.
- Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.