Fettuccine Primavera

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Chřest bílý 155 g
Hrášek 155 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 315 ml
Sójové boby 155 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Fettuccine 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím nakrájíme na kousky chřest, spaříme vroucí vodou a zchladíme studenou. Boby vložíme do vroucí vody, ihned scedíme, nasypeme do studené vody, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Poté je uvaříme doměkka. Celer nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme hrášek, zalijeme smetanou a cca 3min povaříme. Vložíme chřest, boby, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a krátce asi minutu povaříme.
  3. Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.