Bramborové krokety se slaninou a jarní cibulkou
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Brambory zimní |
2 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nastrouháme.
- Jarní cibulku a slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na lžičce oleje. Necháme je vychladnout a smícháme je s bramborami. Přidáme vejce, obě mouky a sůl a vypracujeme je v těsto.
- Z těsta tvoříme ploché válečky tloušťce dvou prstů a délce jednoho prstu.
- Smažíme je ve vysoké vsrtvě oleje dozlatova. Poté je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme je jako přílohu.