Bramborové krokety se slaninou a jarní cibulkou

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Brambory zimní 2 ks
Cibulka jarní 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nastrouháme.
  2. Jarní cibulku a slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na lžičce oleje. Necháme je vychladnout a smícháme je s bramborami. Přidáme vejce, obě mouky a sůl a vypracujeme je v těsto.
  3. Z těsta tvoříme ploché válečky tloušťce dvou prstů a délce jednoho prstu.
  4. Smažíme je ve vysoké vsrtvě oleje dozlatova. Poté je necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme je jako přílohu.