Fusilli s boby a smetanovou omáčkou
Ingredience
Anglická slanina |
4 plátek |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
315 ml |
Sójové boby |
310 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Použijeme čerstvé nebo zmrazené boby. Vložíme je do vroucí vody, scedíme, vložíme do studené, ihned scedíme, necháme vychladnout a poté oloupeme a uvaříme doměkka.
- Pórek nakrájíme na tenká kolečka, slaninu bez kůže na malé kousky a společně orestujeme na rozpáleném oleji za stálého míchání cca 8min dozlatova. Zalijeme smetanou, přidáme citronovou kůru, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme boby, ochutíme solí a pepřem.
- Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.