Fusilli s boby a smetanovou omáčkou

Ingredience


Anglická slanina 4 plátek
Citronová kůra 2 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 315 ml
Sójové boby 310 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Použijeme čerstvé nebo zmrazené boby. Vložíme je do vroucí vody, scedíme, vložíme do studené, ihned scedíme, necháme vychladnout a poté oloupeme a uvaříme doměkka.
  2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, slaninu bez kůže na malé kousky a společně orestujeme na rozpáleném oleji za stálého míchání cca 8min dozlatova. Zalijeme smetanou, přidáme citronovou kůru, přivedeme k varu, teplotu snížíme a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme boby, ochutíme solí a pepřem.
  3. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, vrátíme do hrnce, přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.