Třešně v brandy
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Hřebíček |
1 ks |
Sherry brandy |
500 ml |
Třešně |
1 kg |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Z předepsaného množství surovin připravíme čtyři 300 g sklenice.
- Kilogram třešní omyjeme a na utěrce necháme okapat. Pak třešně rozkrojíme a vypeckujeme, naskládáme do čistých a suchých zavařovacích sklenic.
- Připravíme nálev. Cukr rozmícháme v hrnci s 50 ml vody, přidáme hřebíček a vaříme asi dvě minuty. Necháme vychladnout a přilijeme 500 ml brandy. Takto připravený nálev vlijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme a alespoň na měsíc je uložíme na chladné a tmavé místo.