Medová teriyaki žebírka

Ingredience


Barbecue Seasoning 2 polévková lžíce
Chilli omáčka 140 g
Kečup 150 g
Med včelí 140 g
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Omáčka Teriyaki 3 polévková lžíce
Vepřová žebra 2 kg
Whisky 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebra posypeme barbecue kořením, dáme je do pekáče a přiklopená pečeme jednu hodinu na 160 °C.
  2. Připravíme si omáčku - smícháme kečup, sójovou omáčku, med, teriyaki omáčku, chilli omáčku, whiskey a povaříme 5 minut.
  3. Hotová žebra potřeme omáčkou a 10 minut pečeme na 200 °C. Poté znovu potřeme a pečeme dalších 10 minut.