Medová teriyaki žebírka
Ingredience
Barbecue Seasoning |
2 polévková lžíce |
Chilli omáčka |
140 g |
Kečup |
150 g |
Med včelí |
140 g |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Omáčka Teriyaki |
3 polévková lžíce |
Vepřová žebra |
2 kg |
Whisky |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žebra posypeme barbecue kořením, dáme je do pekáče a přiklopená pečeme jednu hodinu na 160 °C.
- Připravíme si omáčku - smícháme kečup, sójovou omáčku, med, teriyaki omáčku, chilli omáčku, whiskey a povaříme 5 minut.
- Hotová žebra potřeme omáčkou a 10 minut pečeme na 200 °C. Poté znovu potřeme a pečeme dalších 10 minut.