Palačinky s pancettou nebo borůvkami

Ingredience


Borůvky 100 g
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pancetta 80 g
Sirup javorový 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 °C a na plech vyložený pečícím papírem naskládáme pancetu na plátky. Přikryjeme je druhým plátem pečícího papíru a pečeme 15 minut.
  2. Smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, vejce, mléko a javorový sirup. Vypracujeme hladké těsto na palačinky. Smažíme je na oleji.
  3. Podáváme s pancettou nebo borůvkami.