Sýrové nočky z parmezánu
Ingredience
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Strouhanka |
40 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V osoleném mléce s máslem rozvaříme strouhanku na kaši.
- Do vychladlé směsi přidáme vejce, žloutek, prosátou mouku, nastrouhaný srý, okořeníme a zkypříme sněhem z bílků.
- Z těsta odkrajujeme nočky a vaříme je 3-4 minuty.
- Nočky jsou vhodné do čirých vývarů.