Koláč z broskví a borůvek

Ingredience


Borůvky 250 g
Broskve 6 ks
Cukr muscovado 100 g
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 5 polévková lžíce
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Pomeranče 2 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z obou pomerančů vymačkáme šťávu a z jedné poloviny pomeranče nastrouháme kůru. Smícháme je s kukuřičnou moukou a třtinovým cukrem.
  2. Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a dáme do pánve. Zalijeme je pomerančovou směsí a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Poté odstavíme, vmícháme omyté borůvky.
  3. V míse smícháme mouku a máslo. Prsty vytvoříme strouhanku a poté vmícháme polovinu cukru muscovado. Přidáme mléko a vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme ho a dáme do koláčové formy.
  4. Zbylý cukr muscovado smícháme se skořicí a dáme stranou. Posypeme tím těsto v koláčové formě. Přidáme ovocnou směs a pečeme 20-25 minut na 190 °C.
  5. Podáváme ještě teplé.