Základní máslový vanilkový krém

Ingredience


Cukr moučkový 675 g
Máslo čerstvé 300 g
Mléko plnotučné 4 polévková lžíce
Tresť vanilková 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
  2. V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. V chladničce nám vydrží 2-3 dny.
  3. Krémem zdobíme cupcakes, košíčky, pudinky, dorty rolády a pod.