Základní máslový vanilkový krém
Ingredience
Cukr moučkový |
675 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce |
Tresť vanilková |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu a směs promícháme.
- V druhé míse si ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích mléko s vanilkovým extraktem. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. V chladničce nám vydrží 2-3 dny.
- Krémem zdobíme cupcakes, košíčky, pudinky, dorty rolády a pod.